Andi receptjei

Házi sütemények kipróbált receptjei egy helyen! Készíts otthon finomat!

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 1 csg. sütőpor, 25 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 1/2 csg. vaniliás cukor, 2 egész tojás, csipet só, kb. fél dl tej.

Töltelékhez: 6-8 szem alma (illetve annyi, amilyen vastag tölteléket szeretünk) ízlés szerint porcukor, fahéj, reszelt citromhéj.

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, 2 részre osztjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, zsemlemorzsával meghintjük.

Az almát lereszeljük ízlés szerint cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal megpároljuk. Ha kihült kicsavarjuk, egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd előmelegített sütőben sütjük.


Anyós süti

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 tojás, 6 dkg zsír vagy 8 dkg margarin, 2 evőkanál átszitált kakaópor, 1/2 csg. szalalkáli és annyi tej, hogy jól gyúrható legyen.

Ezekből a hozzávalókból tésztát gyúrunk, ketté osztjuk és vajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral beborított) tepsi hátán 2 lapot sütünk.

Piskótához: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 3/4 csg. sütőpor.

A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral (és kevés vízzel), majd ha a cukor jól elolvadt hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport, majd megsütjük.

Krémhez: 1 liter tej, 3 csg. vaníliás puding, 25 dkg cukor, 4 tojás fehérje. Szokásos módon elkészítjük a pudingot. Míg a tej forr, a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amikor a puding elkészült, míg FORRÓ, óvatosan, fakanállal belekeverjük a tojások habját. Azonnal töltjük a lapok közé!!

A krémet csak akkor készítsük el, amikor már a lapokat és a piskótát is megsütöttük és kihültek.

Ha minden hozzávaló elkészült, rakjuk össze a sütinket:

Kakaós lap, erre kenjük a még meleg krém felét, rátesszük a piskótát, majd megkenjük a másik fele krémmel, erre rakjuk a második kakaós lapot. Így a sütink elkészült, és hagyjuk kihülni. 1 napig hagyjuk állni, másnapra könnyű, puha finom sütit ehetünk! Több napig eltartható!


Bögrés mákos (1 bögre kb. 3 dl)

Hozzávalók: 2 tojás, 10 dkg vaj vagy margarin, 1 bögre cukor, 1 bögre darált mák, 1 bögre tej, 1 bögre liszt, 1 csg. sütőpor.

A tojást habosra keverjük a margarinnal, cukorral és fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd a liszttel elkevert sütőport és a mákot. Előmelegített sütőben megsütjük. Készíthetjük mák helyett dióval is!


Borzas Kata

Hozzávalók a tésztához: 10 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 1 tojás sárgája, késhegynyi sütőpor.

A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk. A tészta 3/4 részét kinyújtjuk, tepsibe fektetjük. Megkenjük lekvárral (bármilyen íz lehet, ki milyent szeret), majd a maradék tésztát ráreszeljük és így sütjük meg.

Ebből a tésztából készíthető a linzer karika is! Ha karikát készítünk, a tésztát kinyújtjuk karikákat szaggatunk, (1 teli és 1 középen lyukasat) és ezeket sütjük meg. Ha kihültek, lekvárral töltjük.















Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 1
Heti: 2
Havi: 2
Össz.: 3 821

Látogatottság növelés
Oldal: Hogyan működik a HuPont.hu weboldalszerkesztő és honlap?
Andi receptjei - © 2008 - 2025 - andireceptjei.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »